4 Tips Untuk Menghilangkan Kedutan Wajah

4 tips untuk menghilangkan kedutan wajah
Photos by: Amy

Leher, kawasan sekitarnya mata dan dahi adalah kawasan yang paling bermasalah di mana kedutan mendalam mula membentuk. Berapa lama anda boleh menghilangkan kedutan bergantung kepada bagaimana proaktif anda dari segi penjagaan kulit. Ingin tahu tips untuk mencegah kedutan mendalam? Teruskan membaca.


1. Gula Boleh Memudaratkan Kulit


Elakkan menambah gula dalam minuman anda jika anda tidak mahu penuaan kulit berlaku. Gula dalam darah secara tidak terkawal boleh meningkatkan tahap glukosa dalam aliran darah. Protein penting dalam membuat kulit anda kelihatan lembut.


2. Pastikan Anda Tidak kekurangan Asid Hyaluronic


Penuaan kulit boleh disebabkan oleh penurunan semula jadi dalam tahap asid hyaluronik di dalam badan. Air yang kaya dengan Asid hyaluronik mampu menjadikan kulit anda kelihatan lebih mulus, lebih segar dan lebih muda. Amalkan memakan kentang untuk menggalakkan pengeluaran asid hyaluronik di dalam badan.


3. Memantau Pendedahan Kulit Anda Dengan Cahaya Matahari


Cahaya matahari boleh melajukan penuaan kulit anda dan kemunculan kedut yang mendalam. Pendedahan yang berpanjangan kepada cahaya matahari secara langsung boleh membuat kulit anda kusam, kering dan juga mencetuskan kemunculan hyperpigmentation. Ketahui krim pelindung matahari yang baik. Walaupun krim ini akan mengurangkan kesan sinaran UV berbahaya setiap kali anda terdedah pada cahaya matahari, anda perlu lebih berhati-hati.


4. Jangan Sekali-Kali Abaikan Vitamin C


Ia menyedihkan bahawa kadang-kadang kita tidak boleh menghentikan proses penemuaan. Tetapi apa yang kita boleh lakukan ialah cuba untuk mengimbangi kekurangan itu. Vitamin C membantu meningkatkan pengeluaran kolagen di bawah kulit. Inilah sebabnya mengapa rawatan anti kedut mesti mempunyai vitamin C sebagai bahan utama.

Ingin hilangkan kedutan wajah dalam masa 20 minit KLIK DISINI

0 comment... add one now