Cara Pemulihan Yang Berkesan Menyelesaikan Masalah Gelap Bawah Mata

cara pemulihan yang berkesan menyelesaikan masalah gelap bawah mata

Bimbang Kerana Lingkaran Gelap Bawah Mata? Cuba Pemulihan Ini Dirumah Sekarang


Lingkaran hitam adalah masalah besar dalam kecantikan anda. Lingkaran hitam membuat anda kelihatan seperti pesakit. Ini memberikan wajah hantu kepada mata anda. Anda kelihatan agak lemah kerana masalah di bawah bulatan mata ini. 

Kebanyakannya, lingkaran hitam berlaku disebabkan oleh kekurangan tidur, kerana ketegangan dan tekanan, merokok yang berlebihan, wanita biasanya menghadapi masalah ini semasa hamil dan selepas melahirkan seorang anak, satu lagi punca utama lingkaran hitam adalah kekurangan diet yang betul. 

Anda tidak boleh dilihat cantik tanpa membuang lingkaran hitam ini. Kebanyakan produk yang ada dipasaran untuk menghapuskan lingkaran hitam ini berasaskan bahan kimia yang kadang-kadang sangat berbahaya untuk kulit anda. Jadi, saya cadangkan ia adalah lebih baik untuk anda menggunakan bahan semula jadi sahaja.


15 Cara Yang Anda Boleh Amalkan Sekarang, Tiada Lagi Masalah Gelap Bawah Mata Untuk Anda


1) Pertama sekali susu terbaik untuk menghilangkan dari lingkaran hitam. Ambil pad kapas. Mencelupkannya ke dalam susu sejuk, sapukan pada mata dan kemudian sekali lagi celup dalam susu dan set ini pad kapas pada mata rapat selama 15 min, ulanginya setiap hari. Selepas beberapa minggu, anda akan melihat hasil ajaib. Bilas dengan air selepas 20 min.

2) Timun juga mengandungi bahan penyejukan sifat itulah sebabnya ia adalah berguna untuk pemulihan mata. Anda boleh mengekstrak jus timun kemudian mengambil pad kapas, mencelupkannya ke dalam jus, sapukan jus ini di mata dan bawah mata. Bilas dengan air selepas 15 min dan ia dapat melembapkan kulit anda.

3) Anda juga boleh menggunakan jus timun dan jus lemon dalam sama campuran kuantiti bagi menghapuskan lingkaran hitam.

4) Ambil tepung jagung dan campurkan dengan yogurt. Membuat pes dan sapukan pes ini di kawasan bulatan gelap. Biarkan selama kira-kira 15 min kemudian basuh. penggunaan harian boleh memberikan hasil positif.

5) Satu lagi tip berkesan ialah penggunaan jus oren. Campurkan jus oren dengan gliserin. Sapukan pada bawah bahagian mata. Biarkan selama 20 hingga 30 minit dan kemudian basuh. Ia akan menambah cahaya semula jadi dan membantu mengurangkan lingkaran hitam.

6) Cuba beg teh yang telah digunakan tetapi sejuk untuk mengurangkan lingkaran hitam. Menyimpan beg teh sejuk pada mata selama kira-kira 15 hingga 20 min.

7) Cuba sudu sejuk memampatkan pada mata. Sejukkan sudu kira-kira 30 minit dalam peti ais, dan letakkan dibawah mata yang gelap itu.

8) Ambil night jasmine yang dihancurkan dan campurkan dengan curd. Sapukan pes ini di mata dan melihat hasilnya.

9) Cuba air rose tetapi selepas menggunakan ia tidak perlu untuk bilas dengan air.

10) Minum air yang banyak supaya ia boleh menghidratkan badan anda dari dalam.

11) Cuba urutan yang lembut dengan minyak badam dan urut sebelum tidur.

12) Serbuk kunyit dengan air mawar yang terbaik untuk menghapuskan lingkaran hitam. Amalkan ini setiap hari dan mendapat hasil yang berkesan tidak lama lagi.

13) Potato dan tomato juga berguna untuk masalah ini. Jadi, gunakan jus atau potongan barang-barang ini untuk menghapuskan lingkaran hitam ini.

14) Elakkan menggosok mata anda, mengelakkan tekanan dan kemurungan, membuat gaya hidup sibuk anda mudah, mendapat kebahagiaan, cuba bersenam. Jika lingkaran hitam adalah disebabkan oleh kekurangan diet kemudian mengambil diet yang betul dan seimbang. Jika kerana kekurangan tidur kemudian mengambil tidur yang cukup.

15) Anda juga boleh menggunakan solek untuk menghapuskan lingkaran hitam serta-merta apabila bersiap sedia untuk keluar rumah.

0 comment... add one now