Cara Untuk Dapatkan Kulit Yang Cantik Dalam 7 Hari

cara untuk dapatkan kulit yang cantik dalam 7 hari

Semua orang ingin mendapatkan kulit yang cantik seperti dilahirkan. Tetapi untuk orang Asia, kebanyakan wanita mempunyai warna kulit muka gelap dan coklat dengan semulajadi.

Terdapat beberapa skincare dan ubat-ubatan yang membantu untuk menjadikan kulit anda cantik dan putih tetapi kebanyakkan adalah berbahaya dan meninggalkan kesan sampingan dalam tubuh anda nanti. Jika anda ingin juga ambil skincare pastikan ianya dah diluluskan KKM.

Untuk anda ingin mendapatkan kulit yang cantik dalam masa terdekat saya mencadangkan beberapa bahan untuk anda sendiri buat secara semula jadi dengan cepat. Mari kita lihat tips seperti di bawah yang anda boleh mulakan.


1. Apple Cream, Jus Oren, Tomato Juice Dan Papaya


Anda boleh menggunakan mash krim apple, jus oren, jus tomato dan betik sebagai topeng muka untuk mendapatkan kulit yang cantik dalam masa terdekat. Semua buah-buahan ini kaya dengan Vitamin C dan berkesan untuk pemutihan semula jadi. Hanya menggunakan krim buah-buahan ini mash pada kulit anda selama setengah jam dan anda akan dapat kulit yang cantik dalam masa yang singkat.


2. Timun, Lemon, Aloe Vera Dan Kentang


Anda juga boleh menggunakan timun, lemon, aloe vera dan kentang untuk jadikan mask pada kulit anda ia juga berkesan mendapatkan kulit yang cantik. Menggunakan salah satu bahan segar pada kulit anda selama setengah jam bagi mendapatkan kulit yang cantik. Cara ini perlu diulang lagi dan lagi dalam ini 7 hari.


3. Curd, Kunyit, Glycerin Dan Strawberry Scrub


Curd urut juga sangat sihat untuk kulit anda. Anda juga boleh menggunakan pek kunyit muka dan gliserin pada muka bagi mendapat hasil yang terbaik pada kulit anda. Selain itu buah strawberi dianggap sebagai scrub semulajadi, ia yang terbaik bagi penyegar muka juga. Menggunakan semua barang-barang ini selama setengah jam untuk mendapat kulit cerah.


4. Minyak Almond, Minyak Walnut, Air Mawar Dan Susu Kambing


Anda juga boleh menggunakan lemak Omega 3 mengandungi produk semula jadi seperti minyak badam dan minyak walnut pada kulit. Urut minyak ini pada kulit, kulit bercahaya dalam masa yang singkat. Juga anda boleh bersihkan muka dengan air mawar pada waktu malam dan anda juga boleh mengurut muka dengan susu kambing untuk setengah jam.


5. Minum Air Yang Banyak Dan Dapatkan Tidur Yang Cukup


Selain dari bahan-bahan di atas, ia adalah sangat perlu untuk badan anda aktif dan segar. Untuk ini, anda perlu juga minum 8 hingga 10 gelas air dalam sehari. Pastikan anda menjaga tidur anda, pastikan tidur yang cukup. Semua ini adalah perkara yang memberi kesan kepada warna kulit yang cantik dalam 7 hari.

0 comment... add one now