11 Cara Menghilangkan Bintik Hitam Di Muka Dengan Cepat

11 cara menghilangkan bintik hitam di muka dengan cepat

Adakah Anda Mempunyai Bintik Hitam Di Muka Jangan Bimbang Masalah Ini Boleh Diselesaikan


Ada 11 Cara Yang Boleh Anda Gunakan Sekarang Untuk Kesan Yang Terbaik

 1. Paling mudah adalah sapukan madu pada kawasan yang mempunyai bintik hitam itu. Hanya mengambil madu pada sudu sapukan pada muka selama kira-kira 15 hingga 20 minit. Kemudian basuh dengan air.
 2. Satu lagi tip berguna adalah dengan menggunakan bahan dapur yang biasa anda gunakan iaitu bawang. Ambil seulas bawang dan kisarkan, sekarang ambil pad kapas celupkannya ke dalam bawang tadi dan sapukan pada muka. Apabila kering sekali lagi celupkan pad kapas dan sapukan. Biarkan selama kira-kira 15 hingga 20 minit kemudian basuh dengan air.
 3. Lemon bertindak seperti ejen pelunturan pada muka anda. Apabila anda melihat bintik hitam pada muka kemudian segera mengambil lemon dari dapur anda. Potong menjadi dua keping. Sapukan pada muka anda terutama di kawasan yang dikesan. Ia pasti akan menunjukkan hasil yang positif.
 4. Adakah anda pernah menyapu baking soda pada muka berbintik hitam? Jika tidak maka ia adalah masa yang sesuai untuk melakukannya kerana baking soda bertindak sebagai bahan yang akan menghilangkan masalah bintik hitam ini. Anda boleh membuat pes dengan mencampurkan baking soda dengan air sapukan pada muka. Apabila ia kering kemudian basuh dengan air. Untuk hasil yang lebih berkesan anda boleh membuat pes dengan jus lemon.
 5. Gunakan tomato. Satu lagi bahan murah, bagi menghilangkan bintik hitam ini. Potong dalam bentuk kepingan. Gosok keping ini pada muka selama kira-kira 10 hingga 15 min. basuh dengan air. Dapatkan hasil yang berkesan. Anda boleh melakukannya setiap hari.
 6. Ambil oren. Makan oren tetapi tidak membuang kulit oren. Ambil kulit ini dikeringkan, lepas kering kisarkan kulit ini dijadikan berbuk. Sekarang membuat pes dengan menggunakan serbuk kulit oren di campur sedikit susu. Sapukan pada muka dan mencuci apabila kering.
 7. Gunakan skincare yang dapat selesaikan masalah bintik hitam ini pilih yang terbukti berkesan dan diluluskan KKM.
 8. Rendam beberapa biji badam dalam air semalaman, kemudian pada awal pagi membuat pes badam dengan madu dan secubit serbuk cendana. Sapukan pada muka yang mempunyai bintik hitam ini, biarkan selama kira-kira 15 min. Sekarang mencuci muka dengan menggosok lembut.
 9. Kunyit adalah bahan yang sangat tradisional yang digunakan untuk rawatan kulit. Membuat pes dengan mencampurkan serbuk kunyit dengan susu. Sapukan pada muka. Apabila mengeringkan kemudian basuh. Anda pasti akan mendapat hasil yang positif.
 10. Apple cuka juga terbaik untuk mengeluarkan bintik hitam dari muka. Ia bertindak seperti madu.
 11. Gunakan telur putih kerana ia dapat kurangkan masalah ini. Ia biasanya penuh dengan protein dan vitamin yang membantu untuk membina semula sel-sel kulit anda. Jadi mengambil telur, putih telur berasingan daripada kuning telur, pukul atau kacau sehingga ia menjadi pekat sapukan pada muka, apabila mengering kemudian sapukan 1 lapisan lain apabila mengering kemudian basuh dengan air suam.

0 comment... add one now