11 Tips Yang Anda Boleh Gunakan Untuk Dapatkan Kulit Muka Glowing

11 tips yang anda boleh gunakan untuk dapatkan kulit muka glowing

Kulit Muka Glowing Semua Wanita Pasti Idamkan Dan Saya Yakin Anda Juga Begitu


Adakah anda bimbang tentang kulit anda kusam, kering dan berjerawat? Jadi, tidak perlu bimbang tentang hal itu, hanya cuba beberapa tips buatan sendiri khas untuk kulit anda

Di sini kita mempunyai beberapa cara buatan sendiri yang terbaik untuk anda. Topeng resipi buatan sendiri untuk kulit tidak mempunyai apa-apa kesan sampingan. 

Anda boleh menggunakan topeng dengan mudah di rumah untuk mendapatkan wajah berseri & kulit segar. Mari kita lihat 11 tips yang anda boleh buat sekarang dan buat dirumah sahaja dengan mudah.


1) Penggunaan Air Sebelum Sarapan Pagi

Untuk kulit glowing dan bersih, anda mesti minum air kira-kira 4 gelas sebelum sarapan yang terbaik untuk kulit berseri. Air adalah langkah awal pertama untuk mempunyai kulit yang cantik berseri.


2) Mengambil Latihan Dan Menjauhkan Diri Daripada Tekanan

Ia adalah sangat penting untuk kulit wajah segar dan bersih anda bahawa anda mesti menjauhkan diri diri anda daripada apa-apa jenis tekanan dan mengambil beberapa latihan yang berguna dalam kehidupan rutin harian. Berjalan selama setengah jam senaman yang terbaik untuk semua orang. Kedua-dua langkah-langkah yang dilakukan tanpa apa-apa kos dan anda mendapat hasil yang positif pada kulit anda, kulit anda secara semulajadi cantik dengan senaman.


3) Elakkan Dari Cahaya Matahari Dan Berhati-Hati Kulit Daripada Dehidrasi

Ia juga sangat penting untuk berhati-hati kulit anda dari cahaya matahari dan mengelakkan berada di bawah cahaya matahari yang lama, ia adalah sangat berbahaya untuk kulit. Pada musim panas, ia adalah amat sukar untuk menjaga muka anda segar, berseri & seimbang. Jadi cara terbaik untuk kulit yang cantik pada musim panas adalah dengan menggunakan pelindung suria untuk kulit anda.


4) Topeng Pisang Muka Untuk Kulit Berseri

Topeng pisang muka adalah sangat berguna untuk menyerikan kulit. Anda ambil sekeping pisang kisarkan sekejap dan sapukan pada muka selama 15 minit. Selepas itu, anda boleh mencuci muka anda dengan air sejuk dan mendapatkan kulit yang menakjubkan cepat berseri. Anda juga boleh menggunakan kulit pisang untuk urutan kulit dan mendapatkan kulit yang berseri dalam hanya beberapa minit.


5) Ambil Vitamin C Untuk Kulit Yang Cantik

Ia adalah sangat penting untuk mengambil vitamin C untuk kulit yang sihat dalam rutin asas setiap hari. Kami cadangkan ambil vitamin C daripada sayur-sayuran, buah-buahan dan daripada susu. Sayur-sayuran segar juga sangat berguna untuk kulit segar dan berseri.


6) Glycerin, Air Mawar Dan Jus Lemon Juga Baik Untuk Kulit

Ia sangat murah dan berguna resipi buatan sendiri untuk mendapatkan kulit yang berseri. Tambah beberapa gliserin dengan air mawar dan dengan jus lemon adalah penyegar wajah, serikan kulit untuk masa yang lebih lama.


7) Topeng Almond Muka Untuk Kulit Cerah Dan Berseri

Topeng Almond muka juga sangat berguna untuk kulit berseri. Anda harus dihancurkan 4 atau 5 badam dan campurkan ke dalam susu, sapukan sebelum tidur untuk mendapatkan kulit yang berseri pada waktu pagi selepas mencuci muka dengan air sejuk.


8) Topeng Timun Dan Jus Limau

Timun dan jus limau dijadikan topeng muka boleh dibuat dirumah yang mana sudah diamalkan oleh orang-orang terdahulu lagi. Jus timun adalah toner yang terbaik untuk kulit segar dan kapur adalah yang terbaik warna cut toner, jadi topeng gabungan itu sangat terbaik untuk kulit berseri. Menyapukan topeng ini pada kulit selama setengah jam dan mencuci muka anda dengan air sejuk.


9) Oatmeal Dan Sesame Scrub

Anda juga boleh menyediakan scrub buatan sendiri untuk muka anda dan mendapatkan kulit yang berseri. The oatmeal & bijan gosok topeng memberikan keputusan yang baik di muka anda. Anda ambil beberapa gram menghancurkan oatmeal dengan menghancurkan bijan dan tambah sedikit susu atau air mawar di dalamnya dan gosok pada muka anda selama 15 minit dan mendapat keputusan yang menakjubkan selepas mencuci muka dengan air sejuk.


10) Topeng Strawberry Dan Madu Muka

Strawberry dengan topeng muka madu adalah sangat baik untuk mendapatkan kulit yang berseri dalam hanya beberapa minit. Sapukan campuran mash strawberi dengan satu sudu besar madu dan jadikan topeng muka ini selama setengah jam untuk dapat kulit berkilat yang berseri selepas mencuci dengan air sejuk.


11) Minyak Zaitun Dengan Walnut

Minyak zaitun dengan walnut dijadikan topeng muka, minyak juga digunakan untuk dapatkan kulit lembap dan berseri. Minyak zaitun dengan walnut disapukan di muka untuk seketika. Selepas itu anda cucikan dengan air sejuk dan rasai kulit anda lebih berseri dan berkilat.

1 comment... add one now

akak comel akak comel 19 Mac 2018 4:50 PTG
wah, bagusnya tips ni,bolehlah cuba