Cara Mencegah Jerawat Tumbuh Di Muka

cara mencegah jerawat tumbuh di muka

Mencegah Jerawat Tumbuh Lebih Baik Dari Mengubati


Kita semua tahu yang wanita sangat sukakan tentang kecantikan wajah mereka. Mereka tidak boleh berkompromi dengan masalah jerawat, kulit gelap, selaran matahari, bintik hitam, kecacatan dan lain-lain. 

Jika salah satu daripada masalah-masalah muncul mereka mula untuk gelisah dan ingin selesaikan masalah ini secepat yang mungkin. Untuk tujuan ini mereka menggunakan produk perubatan yang berbeza, ada suka untuk menggunakan bahan semulajadi dirumah sahaja, apa-apa pun yang mereka buat pastikan buat dengan cara yang betul. Tersilap pilih nanti keadaan menjadi lebih teruk lagi.

Untuk mengatasi masalah jerawat ini banyak cara sebenarnya boleh dibuat, sebenarnya barang dekat dapur kita sahaja juga berguna untuk masalah jerawat ini.

Hari ini saya akan berkongsi tips kecantikan yang akan membantu anda untuk menghilangkan masalah di muka anda dengan segera. Tidak kira, sama ada anda ada masalah dari selaran matahari, jerawat, kecacatan kerana tips ini dapat membantu untuk anda mendapat kulit cantik yang sebenar.


Beberapa Perkara Yang Perlu Anda Tahu Dan Bagaimana Anda Dapat Mencegah Jerawat Tumbuh Di Muka Lagi, Caranya Cukup Mudah Anda Boleh Lakukannya


1) Cuba untuk menjaga muka anda supaya bersih selalu, mencuci dua kali dalam sehari.

  • Pertama, pada awal pagi kerana apabila anda bangun maka semua minyak yang berlebihan muncul pada kulit cuci kulit berminyak waktu ini.
  • Kedua apabila anda pulang ke rumah semula selepas kerja-kerja sepanjang hari jadi untuk membuang kekotoran, sel-sel kulit mati dan minyak berlebihan, anda perlu mencuci muka. Pilih pencuci muka yang betul kerana jika salah pilih ia boleh menjadikan kulit anda kering.

2) Jangan gosok muka dengan tuala kotor kerana tuala kotor mempunyai banyak bakteria di atasnya dan penyebaran ini pada muka.

3) Selepas mencuci muka anda, anda perlu melembapkan wajah anda dengan krim muka yang terbaik. Krim terbaik yang terbukti berkesan dan diluluskan KKM menjadi keutamaan.

4) Cuba untuk pastikan tangan anda seperti berada di muka anda. Jangan sentuh lagi dan lagi.

5) Cuba makan makanan yang sihat, buah-buahan dan sayur-sayuran hijau. Makan buah-buahan segar. Sebelum makan jangan lupa untuk mencuci buah-buahan dengan air. Buah-buahan boleh memberikan anda kulit cantik dan sihat secara semula jadi.

6) Cuba minum air yang banyak. Air membuang kekotoran dari dalam menjadikan kulit anda berseri, sihat dari dalam.

7) Minum teh hijau boleh membantu dalam usaha untuk membersihkan kulit dari dalam kerana ia mengandungi pada antioksidan. 

0 comment... add one now