Kulit Berjerawat Ini Cara Merawatnya

kulit berjerawat ini cara merawatnya

Semua Wanita Suka Kulit Yang Licin, Bersih Tanpa Sebarang Ketulan Minyak Dan Jerawat


Ya tak ada wanita atas dunia ini yang suka kulit mereka tumbuh jerawat, biasa kalau jerawat tumbuh pada wajah mereka ini akan rasa gelisah dan tak senang duduk.

Ada sahaja cara mereka akan buat sampaikan semua jerawat itu hilang kan, tapi adakah semua berkesan?


Saya Kongsikan Beberapa Cara Yang Anda Boleh Amalkan Untuk Selesaikan Masalah Jerawat Ini, Jangan Risau Tak Ada Masalah Yang Tak Dapat Diselesaikan


1) Pertama minum air yang secukupnya. Ya air, maksimum 2 liter bersamaan 8 gelas boleh membantu kulit untuk melindungi daripada kuman dan aliran yang lebih baik untuk peredaran darah, dapat kurangkan masalah jerawat ini.

2) Perlu ingat bahawa tidak ada ubat yang membantu jika dalaman badan anda tidak sempurna. Penjagaan kesihatan dalaman ini yang lebih penting dahulu. Diet yang sihat yang mengandungi nutrien seperti vitamin dan mineral dapat atasi masalah kulit berjerawat ini.

3) Kulit bermasalah ini biasanya memerlukan perhatian yang lebih bagi menyembuhkanya begitu juga pemilihan produk untuk masalah kulit ini. Tips memilih produk pastikan produk itu terbukti berkesan, Halal, diluluskan KKM dan pastikan produk itu ada pemulangan wang jika tak berkesan atas penggunaannya.

4) Jangan gosok kulit anda dengan menyental. Malah, menggunakan harian produk-produk ini juga merupakan sebab terjadinya kulit jerawat. Gunakan scrub hanya seminggu sekali dengan tidak menggunakan span tetapi hanya menggunakan tangan sahaja.

5) Biasanya kita semua suka untuk menyentuh kulit kita dengan tangan, tangan kita dah sentuh bermacam-macam dan kemungkinan dah adanya kuman, lepas itu kita sentuh lagi kulit kita. Bakteria adalah opportunious untuk mencari jalan mereka merosakkan kulit dan terjadinya jerawat ini.

6) Sebagai langkah bijak untuk selesaikan masalah kulit berjerawat kita tidak boleh mencucuk atau menggaru jerawat kerana bakteria akan merebak ke kawasan lain dari kulit berjerawat kita ke kawasan kulit yang lain.

7) Pilih mencuci muka untuk kulit anda dan mengelakkan penggunaan sabun kerana ia kering dengan cepat dan menyumbat liang kulit kita.

8) Pada musim panas mesti menggunakan perlindungan kulit berkualiti tinggi perlindungan matahari SPF 30-60 maksimum boleh membantu untuk melindungi kulit anda dari sinaran berbahaya daripada matahari. Menggunakan perlindungan matahari selepas setiap 2 jam untuk kulit biasa.

9) Gunakan topeng herba buatan sendiri kerana ia adalah cara terbaik untuk melindungi kulit berjerawat.


Saya berharap langkah ini benar-benar berjaya membantu anda untuk merawat kulit berjerawat ini, lakukan dengan konsisten dan banyakkan bersabar ya.

Nak merawat jerawat dengan Skincare Korea KLIK DISINI

0 comment... add one now