Tips Dan Idea Untuk Menghilangkan Jerawat Dengan Berkesan

tips dan idea untuk menghilangkan jerawat dengan berkesan

Menghilangkan Jerawat Tak Susah Tapi Anda Kena Tahu Caranya


Masalah jerawat adalah perkara biasa di kalangan remaja kerana apabila kita masuk dalam usia remaja dari zaman kanak-kanak maka banyak perubahan datang dalam badan kita sama ada lelaki atau perempuan.

Dalam usia remaja banyak gadis-gadis perlu menghadapi masalah jerawat yang mereka menganggap diri mereka yang hodoh dan mereka mahu untuk menghilangkan jerawat dan jerawat jerawat ini dengan cepat.

Mereka banyak mencuba apa-apa produk di internet untuk menghilangkan masalah jerawat ini, pada masa ini mereka tak kisah dah berapa kos untuk produk ini asalkan masalah mereka selesai.

Tapi mereka lupa 1 perkara, disamping untuk menghilangkan masalah jerawat ini mereka harusnya teliti dahulu apakah produk yang mereka ambil tu dah terbukti berkesan, berapa banyak testimoni yang berjaya, apakan bahannya dan yang lebih penting adakah produk itu dah diluluskan KKM.

Banyak produk dekat luar sana tidak diluluskan KKM, jadi berhati-hatilah. Jangan nanti bertambah teruk masalah jerawat anda tu. 

Cadangan kami gunalah produk La' Soul Sleeping Mask ini kerana ia dah mempunyai beribu testimoni yang dapat selesaikan masalah jerawat seperti anda, ia adalah produk dari Korea, Halal dan diluluskan KKM, 100% berkesan atau wang anda akan dipulangkan jika tak ada kesan selepas 1 botol penggunaan.


Tips Dan Idea Lain Yang Anda Boleh Amalkan Untuk Hilangkan Jerawat Ini


 • Pertama sekali minum air kosong setiap hari 8 hingga 10 gelas setiap hari untuk atasi masalah jerawat ini.
 • Pergi untuk berjalan-jalan setiap hari, bersenam kerana apabila anda bersenam otot anda kekal bekerja dan sepanjang hari anda kekal aktif dan sihat. Udara segar dan rumput yang subur hijau pada waktu pagi mengedarkan darah dalam edaran darah ini memberikan anda kulit yang sihat.
 • Gunakan air yang bersih apabila anda mencuci muka anda kerana air kotor penuh dengan kuman dan bakteria yang menjadi penyebab jerawat.
 • Mencuci muka boleh dibuat di rumah dengan bahan-bahan yang berbeza seperti alovera, madu, baking soda, kunyit dan pudina paste .Ia adalah cara yang sangat mudah untuk menghilangkan jerawat.
 • Apabila kulit anda berjerawat maka elakkan berada di bawah sinaran matahari kerana cahaya matahari yang jatuh pada muka anda membuatkan gatal-gatal dan ruam boleh berlaku pada muka anda.
 • Gunakan buah-buahan seperti yang penuh dengan vitamin kerana jerawat-jerawat dan lingkaran hitam adalah disebabkan oleh kekurangan vitamin dan dehidrasi apabila dehidrasi yang hilang dari badan anda kemudian menjadi penyebab jerawat. Sama seperti buah beri, oren, pear dan nanas.
 • Kurangkan makan makanan yang berminyak, ini juga punca kulit anda tak lekang dari masalah jerawat.
 • Pastikan kuku anda pendek dan kemas kerana kuman tangan juga termasuk dalam jerawat anda apabila anda letakkan tangan dimuka. 
 • Cuaca dan iklim juga adalah faktor terjadinya debu dan lumpur, keadaan ini diserap dalam kulit anda dan menjadi punca jerawat.
 • Ia adalah satu kesilapan besar apabila anda tidur tanpa mencuci muka anda selepas bersolek, pastikan cuci muka anda sebelum tidur.
 • Pastikan berus anda bersih dan membasuh setiap beberapa kali penggunaan kerana apabila berus anda kotor, kemudian kuman mudah melekat pada berus dan apabila anda bersolek maka ia menjadi penyebab jerawat. Gunakan kotak berus yang bertutup, tutup setiap kali penggunaan.
 • Jus timun juga boleh menghilangkan masalah jerawat anda ini, selalu meminumnya. Jika kulit anda berasa gatal-gatal anda juga boleh gunakan jus timun ini sebagai mask muka dan basuh selepas 20-30 minit penggunaan.

0 comment... add one now